omgeving-logo

Omgeving

OMGEVING is een onafhankelijk ontwerpbureau op het vlak van ruimtelijke planning en ontwikkeling, architectuur en de inrichting van publieke ruimten. Het bureau is opgericht in 1973 en heeft zich sindsdien opgewerkt tot een toonaangevend bureau, met een gedreven en ervaren team van meer dan 50 architecten, stedenbouwkundigen, ruimtelijk planners, geografen, landschapsarchitecten en mobiliteitsdeskundigen. Allemaal specialisten met een goede reputatie!

Toch konden ze wat ervaring en een klankbord gebruiken om de nieuwe positionering, de nieuwe huisstijl, een stijlvolle guerilla-actie en het grote slotevenement op 21/09/2013, als orgelpunt van hun transitie dat lang geleden werd ingezet op weg naar hun veertigjarige jubileum.

omgevingsfeest_24

OMGEVING 40 jaar, met als thema OVER DE RAND, werd over de hele lijn een groot succes. Zelden zo’n coöperatieve samenwerkende vennootschap gezien, veel interne goodwill, creatieve ideeën en vrije uren hebben A41 geholpen om op 4 maanden alle losse eindjes aan elkaar te knopen en alle initiatieven en ideeën onder één nieuw koepelconcept onder te brengen.

Huisstijl: dit proces was al bezig en werd verder afgewerkt met het team en de ontwerpsters van Soki. Alles is door de grafische molen gehaald en bij een ontwerpbureau is dat wel wat. Alle dragers en media volgden. Het nieuwe logo werd onthuld op het slotevent via een eigen video-animatie van de jonge garde bij OMGEVING.

Positionering: Bundl en OMGEVING hebben al hun stakeholders ondervraagd en een lijvig, onderbouwd rapport samengesteld met alle input en feedback van medewerkers, partners en de gewaardeerde mening van klanten, gereputeerde en bevriende specialisten. De eindconclusie ontbrak nog, wat doe we met die input. De aanzet is gegeven!

Guerilla-actie: kan het bureau nog relevanter worden op enkele van de belangrijkste thema’s binnen de stedenbouw en ruimtelijke ordening, namelijk de stadsrand? De vele vrijwilligers van OMGEVING verdeelt over belangrijke labo’s dachten van wel. Na een studie van 6 maanden werd